Vanmorgen raakte bekend dat er in het AZ Damiaan in Oostende een zevende patiënt is overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Ondertussen raakte ook bekend dat er 35 personeelsleden van het AZ Damiaan besmet zijn met het virus, in totaal werden 316 medewerkers getest.

Ook vandaag is er dus opnieuw triest nieuws te melden, een zevende patiënt is overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Het aantal besmettingen in het AZ Damiaan loopt verder op nu zijn er 45 patiënten in het ziekenhuis aanwezig waarvan de besmetting met het virus werd vastgesteld. Nog drie patiënten wachten op het resultaat van hun test.

Het aantal coronapositieve patiënten die op de dienst intensieve zorgen liggen stijgt ook. Er zijn nu 8 patiënten die op de dienst intensieve zorgen liggen, zeven van die patiënten worden beademend.

Goed nieuws is dat er ook al 19 patiënten het ziekenhuis hebben mogen verlaten, dat is 1 meer ten opzichte van gisteren.

Het blijft dus uiterst belangrijk om de maatregelen te blijven volgen, zeker nu het in Oostende mooi weer is. Ook voor de komende dagen wordt er mooi weer voorspeld en dat zou veel mensen naar buiten kunnen lokken. Hou in elk geval afstand en blijf indien mogelijk zoveel mogelijk thuis.

Van het Serruysziekenhuis hebben we geen cijfers doorgekregen.

6 REACTIES

  1. We zouden beter allemaal wat meer in ons kot moeten blijven, elke dag neemt de verkeersdrukte hier toe, nog meer fietsers en wandelaars, samen gezellig in de wagen.. Heb de indruk dat de maatregelen aan het afzwakken zijn.. Bij een grote minderheid weliswaar. Gebruik jullie verstand want door die nonchalante minderheid die het verpest voor de mensen die wel alles volgen rekken jullie het probleem alleen maar uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in