In het vaccinatiecentrum in het Kursaal is vrijdag 19 februari gestart met het toedienen van de eerste 60 vaccins. Deze gingen naar eerstelijnswerkers uit de gezondheidszorg uit Oostende en Middelkerke: huisartsen, tandartsen, thuisverpleegkundigen,… en naar enkele vaste medewerkers van het vaccinatiecentrum. Deze eerste vaccinatiedag is goed verlopen, de doorstroming verliep vlot.

Vandaag worden opnieuw 120 vaccins toegediend en donderdag 25 februari nog eens 120. Volgende week ontvangt vaccinatiecentrum Kursaal 200 vaccins, die allemaal op donderdag 4 maart worden toegediend. Ondertussen zijn voor Oostende ook de HR- manager en de populatiemanager voor het vaccinatiecentrum aangesteld.

De populatiemanager heeft als belangrijke taak om de vaccinatiegraad te optimaliseren met bijzondere aandacht voor het sensibiliseren en motiveren van moeilijk bereikbare doelgroepen. Ook de organisatie van de mobiele vaccinatie neemt deze manager op zich. Binnenkort zal ook een callcenter actief zijn waar je terecht kan om je afspraak te wijzigen, met vragen voor ondersteuning of voor algemene informatie.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in