Zonet werden de strengere maatregelen die het overlegcomité heeft genomen gecommuniceerd. De kappers en niet-medische contactberoepen moeten opnieuw sluiten voor een periode van vier weken, niet-essentiële winkels mogen enkel nog mensen ontvangen op afspraak. Ook de scholen gaan vanaf maandag dicht tot 19 april, enkel de kleuterscholen blijven geopend.

Voor Oostende betekent het dat er in de Kapellestraat heel veel winkels op afspraak zullen moeten werken. En dat is een streep door de rekening van heel wat handelaars in Oostende. Tegelijk wordt er verwacht dat er veel volk naar Oostende zal afzakken tijdens de Paasvakantie. Naast de tweedeverblijvers zijn ook het meerendeel van de appartementen voor vakantieverhuur al volzet. Veel zal natuurlijk afhangen van het weer dat we zullen krijgen tijdens de Paasvakantie.

Burgemeester Tommelein liet al weten dat raamverkoop zal mogen doorgaan en dat er wordt ingezet op crowd-control om de drukte in Oostende te beheersen. Vanavond volgt er nog een laatste overleg met de NMBS want dat is volgens de burgemeester een cruciale factor tijdens de paasvakantie. Tommelein vreest dan ook dat er veel volk zal afzakken naar Oostende, het wordt dus een uitdaging om alles in goede banen te leiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in