Eerder hadden we reeds gemeld dat het coronavirus ook in het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth had toegeslagen. Het woonzorgcentrum dat zich bevindt op de hoek van de Zwaluwenstraat en de Nijverheidstraat heeft nu op eigen initiatief testen laten uitvoeren bij 46 bewoners.

Om de verzorgingsstrategie nog beter af te stemmen op de (ongekende) realiteit namen we vorige week zelf het initiatief om 46 testkits af te nemen (op 2 afdelingen met hoog aantal zogenaamde vermoedelijke besmettingen) 
Langer wachten op de beloofde testkits van de overheid, lijkt immers als wachten op Godot … vertelt Jo Craeymeersch (Algemeen Directeur) en ondertussen verspreid het virus zich rustig verder zonder dat er iets werd gedaan.

Het resultaat van de testen is dramatisch: 16 van de 46 bewoners waarvan een test werd afgenomen blijken positief te testen op het virus. Van een aantal mensen was er al een vermoeden dat ze besmet waren met he virus maar er zijn eveneens een aantal compleet onverwachte dragers van het virus!

Met de reeds 8 positief geteste maakt dit op heden totaal van 24 Covid positieven,  deze mensen liggen verdeeld op twee afdelingen.

Conform de richtlijnen van het agentschap Zorg en Gezondheid zullen we in de loop van de week geleidelijk verdere “cohortering” doorvoeren

Wat overlijdens ten gevolge van Covid-19 betreft is de situatie onveranderd, namelijk 1 bewoner ten gevolge van een vermoedelijke besmetting 

Ook de medewerkers blijven niet gespraard, tenminste 6 werknemers hebben positief getest op het virus en die zijn op vandaag ook nog thuis.

7 REACTIES

    • Verdomme toch waarom duurt het zolang voor die woonzorgcentrums hun voldoende testkits hebben? Ze willen die mensen niet na het ziekenhuis laten gaan uit angst dat de ziekenhuizen overbelast Worden maar echt voldoende dingen doen ze niet. Integendeel ze gingen het nog beetje erger maken door 1persoo per patiënt binnen te laten. Nadenken kunnen ze blijkbaar niet of willen ze het niet zodanig dat de pensioenen verminderen. Mijn visie is dat iedereen recht heeft op de beste verzorging. Sterkte aan de mensen die in woonzorgcentrums werken.

      • Mijn kleinzoon is gisteren gestart met zijn stage in dit woonzorgcentrum,ik hou mijn hart al vast als bezorgde oma.Heb al 1 slapeloze nacht achter de rug.

    • Zeker dank aan alle personeel maar nu ook personeel van niet besmette afdeling inzetten op besmette afdeling zonder degelijke bescherming goed bezig directeur

  1. En nu maar de andere personeelsleden van niet besmette afdeling ook laten werken op afdeling met besmette patiënten zonder degelijke bescherming goed bezig directeur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in