In de Oostendse woonzorgcentra zijn er geen nieuwe besmettingen meer vastgesteld bij bewoners. Wel testte één bewoner van WZC Lacourt positief, maar dat testresultaat was bij nader onderzoek te wijten aan een eerder doorgemaakte infectie. In WZC Godtschalck was er vorige week een besmetting van een personeelslid, waardoor het woonzorgcentrum preventief enkele dagen een tijdelijke bezoekstop invoerde. Tests hebben uitgewezen dat er geen bijkomende besmettingen zijn, noch bij bewoners, noch bij personeel.

In AZ Damiaan worden momenteel 19 patiënten met Covid verzorgd, van wie er 7 intensieve zorgen krijgen. In campus Serruys van het AZ Sint-Jan worden 15 patiënten behandeld na besmetting met het coronavirus, van wie 3 op de afdeling Intensieve Zorgen.

In minstens 7 Oostendse scholen werden er afgelopen week besmettingen vastgesteld, wat ook zichtbaar is in de besmettingscijfers bij jongeren en kinderen. Vaccinaties: 45% van de Oostendenaars kreeg eerste prik

45% van de meerderjarige Oostendenaars kreeg intussen minstens één prik met het vaccin: in woonzorgcentra, ziekenhuizen, zorginstellingen en in het vaccinatiecentrum Kursaal. Bij de Oostendse 65-plussers is dat 96%.

In het vaccinatiecentrum zelf werden op vandaag al 35.755 prikken gezet. In Kursaal zullen de komende week zo’n 5.500 vaccins toegediend worden, de week nadien zo’n 7.000. Daar zitten veel 2e prikken bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in