Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Oostende is de afgelopen week gestegen tot 164. Er zijn 22% procent meer besmettingen dan in de vorige weekcijfers. Er is wel goed nieuws uit het vaccinatiecentrum: bijna 37% van de meerderjarige Oostendenaars kreeg intussen een eerste coronaprik.

Na de 65-plussers zijn nu de risicopatiënten en zwangere vrouwen aan de beurt. Belangrijk: ook wie al gevaccineerd is, moet zich aan alle regels blijven houden om anderen te beschermen.

De afgelopen week werden er in Oostende 164 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Dat is een stijging met 22% in vergelijking met de vorige weekcijfers. Relatief waren er in Oostende ongeveer 229 besmettingen per 100.000 inwoners. Ongeveer 13,4% van die nieuwe besmettingen vond plaats bij 65-plussers (22). Jongeren en kinderen onder de 19 waren goed voor 22,8% van de besmettingen. De positiviteitsratio blijft hoog: vorige week werden in het testcentrum 795 coronatesten afgelegd, waarvan 134 (ofwel 16,9%) een positief testresultaat opleverden.

Woonzorgcentra en ziekenhuizen

De Oostendse woonzorgcentra zijn intussen al twee maanden volledig coronavrij. In de Oostendse voorziening voor begeleid wonen die twee weken terug te kampen had met een uitbraak, zijn de afgelopen week nog 3 besmettingen bijgekomen: één bij een bewoner en twee bij personeelsleden. Er wordt twee keer per week getest, maar de uitbraak lijkt nu onder controle.

In AZ Damiaan worden momenteel 21 patiënten met Covid verzorgd, van wie er 6 intensieve zorgen krijgen. In campus Serruys van het AZ Sint-Jan worden 13 patiënten behandeld na besmetting met het coronavirus, van wie 3 op de afdeling Intensieve Zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in