Het aantal coronabesmettingen in Oostende is de afgelopen week met een kwart gestegen. De stijging vertaalt zich voorlopig niet in extra ziekenhuisopnames. Kursaal Oostende plaatste al 112.438 vaccins. Een COVID-certificaat opvragen kan voortaan ook op afspraak bij de ontmoetingscentra.

De afgelopen week werden er in Oostende 89 besmettingen met Covid-19 vastgesteld, een kwart meer dan vorige week. Relatief waren er in Oostende ongeveer 124,2 besmettingen per 100.000 inwoners. Drie 65-plussers testten positief. Jongeren en kinderen onder de 19 waren goed voor 28 besmettingen. Meer dan de helft van de besmettingen situeren zich bij 10- tot 29-jarigen. Er worden meer testen afgenomen en de positiviteitsratio steeg ook lichtjes: vorige week werden er 436 coronatesten afgelegd in het testcentrum in de Edith Cavellstraat, waarvan 89 (ofwel 20,4 %) een positief testresultaat opleverden.

Woonzorgcentra en ziekenhuizen

In de Oostendse woonzorgcentra zijn alle bewoners nog steeds coronavrij. In 2 woonzorgcentra was er een besmetting bij een jobstudent. Door snel ingrijpen en door de hoge vaccinatiegraad van bijna 100% is er geen uitbreiding van besmetting geweest bij bewoners of personeel.

In AZ Damiaan worden momenteel slechts twee patiënten met Covid-19 verzorgd waarvan 1 op Intensieve Zorgen. In campus Serruys van het AZ Sint-Jan en in BZIO zijn er momenteel geen coronapatiënten meer.

Vaccinatiecentrum

Op vandaag kreeg 89,3% van de meerderjarige Oostendenaars minstens één prik met het vaccin. Intussen is 68,9% ook volledig gevaccineerd. Bij de groep van 65-plussers is nu 91,2% volledig gevaccineerd en kreeg 94,2% een eerste prik. In het vaccinatiecentrum zelf werden op vandaag al 112.438 prikken gezet, waarvan 47.176 tweede prikken.

Opvolgen regels blijft belangrijk

Het is zomervakantie en dan zet je al eens een stapje in het uitgaansleven of amuseer je je op het strand of bij een andere activiteit. Om veilig van de zomer te blijven genieten, is het belangrijk om ook dan de regels te volgen: regelmatig handen wassen, bij voorkeur buiten afspreken en steeds voldoende afstand houden. Ben je ziek? Blijf dan thuis.

COVID-certificaat opvragen in ontmoetingscentra

Wie van plan is te reizen binnen de Europese Unie, heeft best het COVID-certificaat bij de hand. Je kan dit certificaat opvragen via de CovidSafeBe-app of via mijngezondheid.be (aanmelden met identiteitskaart of digitale sleutel). Wie geen toegang heeft tot internet of geen eigen printer heeft, kan hiervoor voortaan ook terecht in een ontmoetingscentrum in de buurt op afspraak. Neem hiervoor eerst telefonisch contact op met het ontmoetingscentrum. Een COVID-certificaat voor vaccinatie kan ook nog steeds op vraag per post worden opgestuurd (1 week wachttijd). Aanvragen kan via de Helpdesk van Vlaanderen op het nummer 078 78 78 50.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in