Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Oostende is de afgelopen week lichtjes gestegen. Er zijn 9 procent meer besmettingen dan in de vorige weekcijfers. Bijna 20.000 Oostendenaars kregen intussen een eerste prik met het coronavaccin. Bij de 65-plussers is er op vandaag al een mooie vaccinatiegraad van 71%, daarmee scoort Oostende het best van alle Vlaamse centrumsteden. Na het afwerken van de eigen reservelijst, schakelt het vaccinatiecentrum over op de reservelijst van QVAX.

De afgelopen week werden er in Oostende 134 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Dat is een lichte stijging met 9% in vergelijking met de vorige weekcijfers, na twee weken van stevige daling. Relatief waren er in Oostende ongeveer 187 besmettingen per 100.000 inwoners. Ongeveer 13% van die nieuwe besmettingen vond plaats bij 65-plussers (18). De positiviteitsratio blijft hoog: vorige week werden in het testcentrum 639 coronatesten afgelegd, waarvan 92 (ofwel 14,4%) een positief testresultaat opleverden.

Woonzorgcentra en ziekenhuizen

De Oostendse woonzorgcentra zijn voor de zevende week op rij volledig coronavrij. In één Oostendse voorziening met assistentiewoningen was er vorige week al een uitbraak. In totaal legden daar nu 25 van de 44  bewoners een positieve test af de afgelopen weken. Ook drie medewerkers raakten besmet. Gelukkig is niemand erg ziek op dit moment en zijn er voorlopig geen hospitalisaties nodig. Met ondersteuning en advies van het Agentschap Zorg en Gezondheid krijgen de bewoners ter plaatse alle nodige zorgen.

In AZ Damiaan worden momenteel 18 patiënten met Covid verzorgd, van wie er 4 intensieve zorgen krijgen. In campus Serruys van het AZ Sint-Jan worden 15 patiënten behandeld na besmetting met het coronavirus, van wie 2 op de afdeling Intensieve Zorgen.

2 REACTIES

    • Om appelen met appelen te vergelijken en niet met peren, worden alle cijfers in België herleid tot x op 100.000
      Enkel zo kun je regio’s met elkaar vergelijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in