Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen week voor de eerste keer in een maand opnieuw gedaald. Er waren ruim veertig procent minder besmettingen dan in de vorige weekcijfers. In het vaccinatiecentrum Kursaal kregen intussen bijna 8.000 mensen een vaccin.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen week voor de eerste keer in een maand opnieuw gedaald. Er waren ruim veertig procent minder besmettingen dan in de vorige weekcijfers. In het vaccinatiecentrum Kursaal kregen intussen bijna 8.000 mensen een vaccin en de komende twee weken worden nog eens 13.000 vaccins ingepland. 18% van de meerderjarige Oostendenaars kreeg intussen minstens één prik. Het paasweekend is rustig verlopen.

De afgelopen week werden er in Oostende 145 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Dat is een daling met 42% in vergelijking met de vorige weekcijfers. Relatief waren er in Oostende ongeveer 202,4 besmettingen per 100.000 inwoners. Ongeveer 14% van die nieuwe besmettingen vond plaats bij 65-plussers (33).  Bij de vorige weekcijfers was nog 1 op 3 besmettingen terug te brengen tot de groep van de -20-jarigen. Intussen in het aandeel van jongeren in de Oostendse besmettingscijfers gezakt naar 18,6%. De positiviteitsratio is lichtjes gedaald, maar blijft hoog: afgelopen week werden in het testcentrum 932 coronatesten afgelegd, waarvan 107 (ofwel 11,5%) een positief testresultaat opleverden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in