Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Oostende is de afgelopen week opnieuw lichtjes gedaald. Er waren 16 procent minder besmettingen dan in de vorige weekcijfers. Bijna 15.000 Oostendenaars kregen intussen een eerste prik met het coronavaccin.

Dit gaat over een kwart van alle meerderjarigen en bij de 65-plussers is dat één op twee. Voor die doelgroep werkt het vaccinatiecentrum in Kursaal eerst de eigen reservelijst af. Oostendenaars jonger dan 65 kunnen zich vanaf nu ook inschrijven op de Vlaamse reservelijst van QVAX.

De afgelopen week werden er in Oostende 122 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Dat is een daling met 15% in vergelijking met de vorige weekcijfers, die toen ook al met 45% gedaald waren ten opzicht van de week ervoor. Relatief waren er in Oostende ongeveer 170 besmettingen per 100.000 inwoners. Ongeveer 14% van die nieuwe besmettingen vond plaats bij 65-plussers (17). De positiviteitsratio blijft wel hoog: vorige week werden in het testcentrum 649 coronatesten afgelegd, waarvan 115 (ofwel 17,7%) een positief testresultaat opleverden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in