Vorige week hadden we reeds gemeld dat er een opnamestop werd ingevoerd in het AZ Damiaan nadat een uitbraak met coronavirus werd vastgesteld. Ondertussen is de situatie in het ziekenhuis nog erger geworden hierdoor moeten patiënten overgebracht worden naar andere ziekenhuizen in de buurt.

Nadat er vorige week heel wat testen werden uitgevoerd blijkt nu dat 44 medewerkers en patiënten besmet geraakt zijn met het virus. Op de COVID-afdeling in het AZ Damiaan, waar plaats is voor 40 patiënten is geen plaats meer voor nieuwe patiënten.

Sinds vrijdag werd er al een opnamestop doorgevoerd, aan Radio 2 laat hoofdarts Sabine Gerniers weten: “We zijn de voorbije dagen geconfronteerd met een snelle toename van het aantal positieve patiënten, niet alleen patiënten raakten besmet maar ook tal van medewerkers”.

Het is voor het AZ Damiaan dan ook niet verantwoord om nu nog nieuwe patiënten toe te laten. Het ziekenhuis wil eerst de huidige uitbraak onder controle krijgen. Je kan wel nog op consultatie naar het ziekenhuis maar een opname kan niet meer.

Patiënten naar andere ziekenhuizen

Door de opnamestop worden patiënten nu naar andere ziekenhuizen in de buurt gebracht. Er werden al patiënten overgebracht naar het AZ Sint Jan en Sint-Lucas in Brugge, AZ Zeno in Knokke-Heist en AZ West in Veurne. Als ook daar geen plaats meer is dan gaan ze naar Jan Yperman, AZ Groeninge en AZ Delta.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in