Sinds vandaag zijn horecazaken ook in Oostende verplicht gesloten. Daarom worden er in de stad extra openbare toiletten geplaatst. Dat maakt eerste schepen bevoegd voor openbaar domein, Björn Anseeuw (N-VA) bekend.

“De verplichte sluiting van cafés en restaurants weerhoudt mensen er niet van om aan de Vlaamse kust te komen fietsen en wandelen. Daar is ook niets mis mee. Buiten bewegen is en blijft gezond”, aldus schepen Björn Anseeuw.

“Alleen kunnen fietsers en wandelaars sedert vandaag niet langer naar het toilet in onze cafés en restaurants. Daarom heb ik, na overleg met de Burgemeester, opdracht gegeven om zo snel als mogelijk extra openbare toiletten te huren en in de stad te plaatsen. Ook de uriliften in de stad worden onmiddellijk opengesteld. Daarnaast worden de andere bestaande openbare toiletten zoveel als mogelijk geopend voor het publiek.”

Op de hoogte blijven van alles wat er in Oostende gebeurt? Download dan nu onze app.

3 REACTIES

  1. Ik vind dat openbare toiletten altijd toegankelijk moesten zijn , en niet alleen in t seizoen , mits betaling moet dit toch kunnen. Toeristen lopen zomaar handelszaken binnen om naar toilet te gaan , meestal dan nog zonder te betalen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in