Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft toenemen. Uit de laatste cijfers die vanmorgen bekend werden gemaakt blijkt dat er in Oostende in de laatste 14 dagen 427 coronagevallen werden ontdekt. Dat is een verdubbeling tegenover vorige week toen er net iets meer dan 200 besmettingen waren.

Oostende leek lang stand te houden tegen het virus maar de laatste dagen gaat het snel de foute kant op. Met 427 besmettingen halen we een cijfer van 596 besmettingen op 100.000 inwoners en dat cijfer is zeer slecht. In het AZ Damiaan viel een eerste overlijden aan de gevolgen van COVID-19 te betreuren in de tweede golf van de epidemie.

Gisteren verbleven in het AZ Damiaan 19 coronapatiënten, 3 daarvan liggen op de dienst intensieve zorgen. Er werden 7 nieuwe patiënten opgenomen gedurende het weekend en 4 patiënten mochten het ziekenhuis verlaten.

In het Serruys liggen nog eens 6 coronapatiënten, de druk op de ziekenhuizen in Oostende neemt dus snel toe.

Burgmeester Tommelein roept op om maatregelen zoveel mogelijk te volgen

De cijfers in Oostende zijn inderdaad slecht, het aantal besmettingen is op een week tijd verdubbeld. Zaterdag werd één op de twee personen die getest werd in het triagecentrum in Oostende positief bevonden. Het is logisch dat dit cijfers stijgt nu enkel nog de mensen getest worden die symptomen vertonen.

Mensen zijn niet altijd eerlijk over hun nauwe contacten: ” De grootste klacht van de huisartsen is dat veel besmette mensen hun nauwe contacten verzwijgen. Zodat men blijft rondlopen en verder verspreid. Ik wil dan ook oproepen om dat absoluut niet te doen.

Heb jij onze app al op jouw smartphone?

Installeer de app van Het Ostends Nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in