Wekelijks geven Stad Oostende en de Eerstelijnszone een update over de coronacijfers. Het aantal besmettingen in Oostende is met 7% gedaald deze week. De situatie in de zorginstellingen is onder controle. Op twee na, zijn alle woonzorgcentra in Oostende coronavrij.

In de ziekenhuizen blijven de cijfers stabiel. In het vaccinatiecentrum wordt vandaag en donderdag opnieuw gevaccineerd. Het mooie weer zorgde afgelopen weekend voor zeer veel volk in Oostende. Door de inzet van het stadsteam en de lokale politie bleef de situatie onder controle.

De afgelopen week werden er in Oostende 117 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Dat is een daling met 7% in vergelijking met vorige week. Relatief zijn dat ongeveer 163 besmettingen per 100.000 inwoners. Ongeveer 29 % van die nieuwe besmettingen vond plaats bij 65-plussers (34) en 23 % bij 50-59-jarigen (27). De cijfers in de community in Oostendede brede bevolking los van ‘collectiviteiten’ en zorgvoorzieningen, gaan dus in de goede richting.

Het blijft wel nog steeds druk in het coronatestcentrum. Afgelopen week werden 684 testen afgelegd, waarvan 76 (11%) een positief testresultaat opleverde.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in