Ondanks het nieuws dat we aan het begin van een derde golf zouden staan, blijven de coronacijfers in Oostende de goeie kant opgaan. Het aantal besmettingen is in de laatste week sterk afgenomen iets meer dan een week geleden waren er nog meer dan 400 besmettingen in de laatste 14 dagen dat cijfer is nu gehalveerd.

In de laatste 14 dagen werden in Oostende 218 besmettingen met corona vastgesteld, dat is een pak minder dan de meer dan 400 besmettingen van een week eerder. De daling is vooral te wijten aan het feit dat de uitbraken in het ziekenhuis, de IMBO en de woonzorgcentra nu onder controle zijn.

Ook in het ziekenhuis lijkt de situatie zich te stabiliseren, de opnamestop in het AZ Damiaan wordt in de komende weken verder afgebouwd. Dit is mogelijk nadat alle medewerkers en patiënten getest werden op het coronavirus en waaruit bleek dat er slechts enkele extra gevallen werden vastgesteld.

Situatie Covid 19 In Az Damiaan 20210226

In de komende week worden in het vaccinatiecentrum opnieuw slechts 200 vaccins voorzien maar de daarop volgende week zal dat aantal stijgen naar 600.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in