Sinds twee weken stijgt het aantal besmettingen met corona in Oostende fors. Die stijgende trend blijft zich momenteel doorzetten, ten opzichte van vorige week is het aantal besmettingen bijna verdubbeld. Vandaag zijn er in Oostende 416 besmettingen met corona vastgesteld in de laatste 14 dagen.

Dit cijfer is in vergelijking met een paar weken geleden, 140 was het laagste, bijna verdrievoudigd. De uitbraken in een aantal scholen verklaart deze stijging. Bijna 40 % van de besmettingen werd vastgesteld bij schoolgaande kinderen, daarenboven komt ook dat er de laatste week veel getest werd na de uitbraken in verschillende scholen in Oostende.

Oostende doet het nog altijd vrij goed in vergelijking met andere steden met 581 besmettingen per 100.000 inwoners staan we op de 172ste plaats in de lijst met hoogste besmettingen per 100.000 inwoners.

Verwacht wordt dat het aantal besmettingen vanaf nu geleidelijk aan opnieuw zal afnemen door de extra week paasvakantie.

Stijging van het aantal patiënten in AZ Damiaan

Momenteel zijn er 21 coronapositieve patiënten gehospitaliseerd in het AZ Damiaan in Oostende, waarvan 2 patiënten op de dienst Intensieve zorgen. Dat is een lichte stijging ten opzichte van voor het weekend.

Sinds de registratie van de tweede golf vanaf 24 juli 2020 konden 297 coronapositieve patiënten reeds het ziekenhuis verlaten. 

Dit is de situatie van 29 maart om 08.30 uur.

Situatie Covid 19 In Az Damiaan 20210329

Adverteren op Het Ostends Nieuws?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in