Het aantal mensen dat in Oostende besmet is geraakt met het coronavirus is de laatste week opnieuw fors toegenomen. Op het dashboard van Sciensano zien we dat we het besmettingen in Oostende is opgelopen tot 318 dat is een forse toename op één dag. Dit is deels te verklaren door de uitbraak in verschillende Oostendse scholen. Het voorlopig goede nieuws is dat de ziekenhuisopnames in Oostende blijven dalen.

Gisteren hadden we nog 283 besmettingen in de laatste 14 dagen volgens Sciensano, vandaag is dat al opgelopen tot 318 een toename van 35 op één dag. Dat is een forse stijging van een trend die zich al een paar weken doorzet in Oostende. Een deel van de uitleg is dat het aantal testen dat wordt afgenomen sterk is gestegen door de verschillende scholen die werden getest eerder deze week. Het duurt altijd een aantal dagen vooraleer die cijfers ook verwerkt worden.

Verdere daling in ziekenhuisopnames

Momenteel zijn er 15 coronapositieve patiënten gehospitaliseerd in het AZ Damiaan, waarvan 3 patiënten op de dienst Intensieve zorgen.

Sinds de registratie van de tweede golf vanaf 24 juli 2020 konden 293 coronapositieve patiënten reeds het ziekenhuis verlaten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in