Mensen moeten thuis blijven om maximaal het contact met de buitenwereld te vermijden, behalve voor verplaatsingen naar het werk, de winkel, tanken, de bank, Bpost,… Activiteit in de buitenlucht is toegestaan maar je mag met maximum met twee buiten zijn.

Bijeenkomsten worden niet meer toegestaan en mensen wordt aangeraden om binnen te blijven. Je mag nog buiten met één iemand met wie je onder hetzelfde dak woont, heb je die niet dan mag je met één persoon contact hebben.

Bedrijven moeten zoveel mogelijk zorgen voor thuiswerk zorgen en dit voor alle mogelijke functies. Voor die bedrijven die dat niet kunnen moet er maximaal rekening gehouden worden met de social distancing. Kan het bedrijf die regels niet naleven dan moet het bedrijf sluiten, doet een bedrijf dat niet dan volgt een zware boete.

Scholen en crèches blijven voorlopig wel nog open.

Supermarkten blijven open maar er zijn extra maatregelen, je mag nog maximum 30 minuten in de winkel blijven en er is een limiet van aantal mensen die nog binnen mag per winkel. Het wordt gelimiteerd tot 1 persoon per 10 vierkante meter.

Nachtwinkels mogen nog openblijven tot 22.00 uur, en kappers mogen nog openen maar mogen maximum 1 klant per keer ontvangen.

Reizen naar het buitenland is verboden tot en met 5 april tenzij het noodzakelijk is. Deze maatregelen gaan in vanaf morgen om 12.00 en en gaan duren tot en met 5 april.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in