Gezien er meerdere patiënten en medewerkers besmet zijn met  COVID-19 voert Az Damiaan een tijdelijke opnamestop in.  Op vrijdagmiddag 12 februari werd duidelijk dat minstens 17 patiënten en 16 medewerkers positief testten op COVID-19 (mogelijk de Zuid-Afrikaanse variant).

Voor het welzijn van de overige patiënten en onze medewerkers voert het ziekenhuis een tijdelijke opnamestop in van één week voor patiënten die opgenomen moeten worden met overnachting. Het verloskwartier blijft wel open.

Het ziekenhuis neemt alle mogelijke maatregelen om nieuwe besmettingen te voorkomen. De situatie wordt continu opgevolgd en volgens de evolutie zullen we verder bijsturen.

Ingrepen en behandelingen via daghospitalisatie en raadplegingen gaan wel door en zijn volledig gescheiden van de zorgeenheden.

Om onze telefooncentrales niet te overbelasten, vragen we dat patiënten niet zelf bellen. Onze medewerkers zullen contact opnemen als de ziekenhuisopname moet uitgesteld worden.

Kom alleen op raadpleging

Patiënten die op raadpleging of onderzoek komen in het ziekenhuis, moeten dat zo mogelijk alleen doen, zonder begeleider. Patiënten die symptomen vertonen, worden gevraagd om zich te laten screenen en niet naar het ziekenhuis te komen. Patiëntenbezoek is reeds enige tijd zeer strikt beperkt en we zetten sterk in op virtueel bezoek.

We benadrukken dat alle maatregelen strikt gevolgd worden om de patiënten die momenteel in ons ziekenhuis verblijven in veilige omstandigheden de beste zorgen te geven.

Vaccinatie is hoogdringend

Az Damiaan hoopt dat zo snel als mogelijk de volgende vaccins worden geleverd. Reeds 300 zorgverleners kregen een vaccin. Deze situatie toont echter nogmaals de hoogdringendheid aan om onszelf te beschermen, maar ook en vooral onze patiënten.

1 REACTIE

  1. Het Vivaldi samenraapsel met hun manu militari ministeriële besluiten. Hebben, zowat alles die poten en oren heeft, nu al opgesloten. Half België in de werkloosheid en faillissementen geduwd en iedereen op de rand van waanzin gebracht. Maar toekijken op de productie en verdeling van de vaccins. Was waarschijnlijk niet dramatisch genoeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in