Gisteren raakte bekend dat er nu eindelijk ook voor de woonzorgcentra testkits ter beschikking worden gesteld. In Oostende krijgt het WZC ’t Ponton als eerste de mogelijkheid om alle bewoners en personeel op het coronavirus te gaan testen. WZC ’t Ponton krijgt 170 testkits.

De 170 tests die ter beschikking worden gesteld van WZC ’t Ponton moeten ervoor zorgen dat alle bewoners en het personeel op corona getest kunnen worden. Voor WZC Sint-Elisabeth waar sinds vorige week ook een paar besmettingen werden vastgesteld, is het nog even wachten op de mogelijkheid om zowel bewoners als personeel te testen.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid wil een duidelijker beeld scheppen van de huidige verspreiding van het virus door iedereen te gaan testen. Op basis van het resultaat van die testen, kunnen dan eventueel extra maatregelen genomen worden om de verspreiding van het virus verder tegen te gaan.

Door de testcapaciteit die momenteel beschikbaar is kan dat niet gebeuren voor alle WZC, er werd geopteerd om eerst testen uit te voeren in de WZC die het zwaarst getroffen zijn door het virus.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid is ervan bewust dat uiteindelijk iedereen in de WZC, dus ook in Sint-Elisabeth en de andere WZC’s in Oostende getest moeten worden. Vandaag kan dat nog niet omdat er onvoldoende testkits beschikbaar zijn.

Wanneer de tests effectief zullen uitgevoerd worden, dat is nog onduidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in