Vandaag liep het aantal bevestigde coronagevallen in Oostende op tot 16, daarmee overschrijden we de alarmfase van 20 besmettingen per 100.000 inwoners. De lokale veiligheidscel werd daarvoor samengeroepen maar voorlopig is er geen paniek bij het bestuur. Tommelein stelt dat de situatie voorlopig onder controle is.

In Oostende werden gisteren 16 besmettingen geteld, daarmee gaan we naar een ratio van 22 besmettingen per 100.000 inwoners. Dat is hoger dan de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners. De burgemeester sust en stelt dat alles voorlopig onder contole is.

De besmettingen zouden plaats gevonden hebben binnen drie dezelfde families. Daarom is er dan voorlopig ook geen sprake van een uitgebreide uitbraak in Oostende. In de laatste week werden in de Oostendse ziekenhuizen meer dan 900 tests uitgevoerd en daarvan waren er dus maar een fractie licht positief.

Voorlopig gaat Oostende geen extra maatregelen uitvaardigen wel is de politie gebrieft om de mensen erop te wijzen hun mondmasker te dragen binnen de bebouwde kom. Voorlopig gebeurt dat nog vriendelijk maar als mensen blijven weigeren krijgen ze een GAS-boete.

2 REACTIES

  1. Na Knokke komt Oostende
    Waar is de politie ?? aan taxiplaats staan 12 nederlanders ruzie te maken
    De politie neemt liever 1 persoon in de Langestraat op dan het echte probleem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in