Samen met zo’n 250 vrijwilligers doet Stad Oostende haar uiterste best om alle gevraagde mondmaskers zo snel mogelijk af te hebben. Ondertussen staat de teller op meer dan 15.000 aangevraagde exemplaren, waarvan meer dan de helft al is bezorgd. Begin juni zouden alle maskers geleverd moeten zijn.

Na het nieuws van de Nationale Veiligheidsraad op 24 april schoot Stad Oostende meteen in actie om veilige stoffen mondmaskers aan te bieden aan elke Oostendenaar die er wenste. De Stad lanceerde een oproep naar vrijwilligers en dat leverde meteen heel wat helpende handen. Met een team van 250 vrijwilligers, waaronder 116 naaisters, ging Stad Oostende in de laatste week van april volop aan de slag.

Meer dan 15.000 aanvragen

Via de website en via het gratis nummer van de stad kunnen alle inwoners een gratis herbruikbaar mondmasker aanvragen. Intussen vroegen meer dan 15.000 van de 71.000 Oostendenaren een mondmasker aan. Het Ontmoetingscentrum De Schelpe vervult momenteel de rol van centraal productiecentrum. Vanuit OC De Schelpe vertrok op dinsdag 5 mei de eerste lading maskers naar de burgers. Ondertussen kregen al bijna 8.000 mensen een mondmasker in de bus.

Eind april stelde Stad Oostende het doel voorop om tegen 31 mei alle gevraagde mondmaskers te leveren. Om die doelstelling te halen, plaatste Stad Oostende op 4 mei een extra bestelling van 40.000 katoenen mondmaskers. Deze levering wordt in de eerste week van juni verwacht. Inwoners die tegen dan nog geen mondmasker in de bus kregen, zullen als eerste bediend worden. In de eerste week van juni hoopt Stad Oostende de mondmaskeractie dus succesvol te kunnen afronden.

Oostendenaren in de frontlinie

Naast het zelf maken van mondmaskers, bestelde de Stad ook zo’n 125.000 chirurgische mondmaskers voor mensen die in de ‘frontlinie’ werken. Het gaat hier om personeel van scholen, woonzorgcentra, de Politie, eerstelijnshulp (bv. kinesisten), … Samen met een aankoop FFP2- en FFP3-maskers voor de crisis zorgt de Stad hiermee dat de reserve van mondmaskers voor de zorgsector en de ‘frontlinie’ op peil blijft.

Je kan nog steeds een gratis mondmasker aanvragen via www.oostende.be/aanvraag-mondmaskers of via 0800 1 8400. Een aanvraag is mogelijk voor jezelf en voor anderen (ouder dan 12 jaar) die onder hetzelfde dak wonen, op een Oostends adres. Meer informatie is te vinden op https://www.oostende.be/mondmaskers-faq.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in