Dat de zorgen in de woonzorgcentra nog niet voorbij zijn, bewijzen de laatste cijfers uit WZC ’t Ponton. Daar werden bijna alle medewerkers en bewoners getest en daaruit blijkt dat 1 op 5 positief heeft getest op het virus. Ondertussen zijn er ook al acht bewoners overleden aan de gevolgen van het virus.

Medewerkers:

  • 80 testen werden afgenomen
  • 65 medewerkers testten negatief
  • 15 medewerkers testten positief m.u.v. de niet gekende hebben we 22 positief geteste medewerkers sinds de eerste vastgestelde positieve testen op 22/03/2020.

Enkelen onder hen zijn aan het werk gebleven of terug na ziekte (7 medewerkers)

Bewoners:

  • 61 testen werden afgenomen
  • 46 bewoners testten negatief
  • 15 bewoners testten positief. Bewoners die eerder een positieve test hadden werden niet opnieuw getest.

Overlijdens: ten aanzien van de laatste update werden we opnieuw geconfronteerd met het overlijden van een bewoner. Bij deze bewoner was Covid-19 formeel bevestigd. 
Sinds het begin van de crisis tellen we 8 corona-gerelateerde overlijdens, waarbij wij onze oprechte deelneming betuigen aan de naasten en een hart onder de riem van onze medewerkers, die elke persoon de best mogelijke zorg bieden.

Ondertussen constateerden ze bij 1 bewoner symptomen, de bewoner werd opnieuw getest. Deze was positief en de bewoner in kwestie werd overgebracht naar de cohorte afdeling.

Ook 1 medewerker vertoonde symptomen. De test werd ook opnieuw afgenomen en was positief. Deze medewerker zit ziek thuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in