Elke dag komt er een update van de nationale epidemiologische situatie in verband met het nieuwe Coronavirus. We krijgen geen exacte cijfers per regio maar aan de hand van een kaartje kan je inschatten hoeveel gevallen werden vastgesteld in Oostende.

In het begin van de epidemie viel het aantal besmettingen in Oostende nog goed mee in vergelijking met de andere regio’s. Vandaag verandert die situatie voor een stuk, voor het eerst zijn meer dan 40 besmettingen met corona vastgesteld in Oostende.

In Oostende leeft in verhouding tot andere steden een oudere bevolking, dat is net de doelgroep die het zwakst staat tegen dit virus.

Ook in Bredene groeit het aantal besmette patiënten nu behoorlijk snel. Dit zijn bovendien enkel de cijfers van mensen die werden getest, het werkelijke aantal besmettingen ligt veel hoger.

Gisteren lagen 6 mensen in het ziekenhuis met een besmetting, niemand lag toen nog op de afdeling intensieve zorgen. Vandaag is er één patiënt extra opgenomen, in totaal liggen dus 7 mensen in het ziekenhuis met coronabesmetting. Alle patiënten liggen in het AZ Damiaan in het Serruysziekenhuis werd nog niemand opgenomen met een coronabesmetting.

Geen enkele patiënt verblijft momenteel op de afdeling intensieve zorgen.

situatie op donderdag 19 maart 2020
situatie op woensdag 18 maart 2020
situatie op maandag 16 maart 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in