Na de uitbraak van vorige week in wzc A. Lacourt en de snelle testing van alle bewoners en medewerkers, is het aantal coronabesmettingen helaas toegenomen. Dat vernamen we vanmorgen nog via het stadsbestuur toen waren reeds drie bewoners overleden, dat aantal is nu al opgelopen tot vijf.

Bewoners en medewerkers van de woonzorgcentra van Stad Oostende worden veelvuldig getest. Op dit moment verblijven 20 bewoners die positief hebben getest in het woonzorgcentrum, 5 andere bewoners werden opgenomen in het ziekenhuis. Ook 14 medewerkers waren positief. Intussen zijn helaas ook 5 bewoners overleden. Stad Oostende neemt alle noodzakelijke maatregelen om zowel bewoners als medewerkers optimaal te beschermen.

Bezoekstop

Alle maatregelen, noodzakelijk om deze uitbraak in te dijken, worden gehandhaafd. Dat betekent dat ook de bezoekstop die sinds vorige week van kracht was, behouden blijft. Deze uitbraak toont nogmaals aan hoe snel het virus om zich heen kan grijpen, zelfs met verregaande veiligheidsmaatregelen. Eerder bleek al dat minstens 13 coronabesmettingen uit wzc A. Lacourt te linken zijn aan de meer besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant.

Doordat de positief geteste bewoners zich in verschillende afdelingen bevinden, zijn de strikte veilheidsmaatregelen van de cohortafdeling nu in het volledige woonzorgcentrum van kracht.

Defensie springt bij

Vanaf donderdag wordt het team van WZC Lacourt bijgestaan door medisch personeel van Defensie. De hulp is zeer welkom gezien de vele besmettingen bij medewerkers. Ook zij zullen alle veiligheidsvoorschriften strikt naleven en de bewoners met de nodige zorg omringen.

WZC De Boarebreker blijft op dit moment gespaard van besmettingen, maar ook daar blijft de bezoekerstop gelden als preventieve maatregel, en dit minstens tot één week na de tweede prik. Pas dan zijn de bewoners immers volledig beschermd tegen Covid-19. Die bezoekerstop is een tijdelijke maatregel die geldt voor alle woonzorgcentra van Oostende.

Meer nieuws uit Oostende

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in