Vanmorgen werden de nieuwe cijfers rond het coronavirus vrijgegeven, het aantal besmettingen blijft zoals verwacht verder stijgen. Ook het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen blijft stijgen, in Oostende valt het voorlopig nog mee. Nog niemand ligt op de afdeling intensieve zorgen op dit ogenblik.

Iedere dag maakt de overheid een kaart beschikbaar met het aantal besmettingen per stad en regio die werd geregistreerd. Deze cijfers zijn op zich niet zo relevant want er zijn veel meer mensen besmet met het virus dan dat er worden getest. Het toont wel een indicatie aan van de evolutie van het virus in onze regio rond Oostende.

Op het eerste kaartje van begin deze week zie je dat Oostende en bij uitbreiding West-Vlaanderen nog maar weinig besmettingen heeft ten opzicht van de rest van België. Dit kaartje dateert van maandag, toen waren hier en daar maar een stip aanwezig.

Op het tweede kaartje dat vanmorgen werd vrijgegeven zie je dat er toch een stijging is het van aantal besmette personen in onze regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in