Het aantal positieve coronagevallen in Oostende blijft stijgen maar de curve stijgt nu voor het eerst minder snel. Gisteren waren er nog 550 positieve gevallen in de laatste 14 dagen, vandaag stijgt dat getal naar 577. Het aantal positieve gevallen in het triagecentrum lag gisteren op 26 en dat is een stuk onder de piek van eerder deze week.

Hoewel het aantal besmettingen nu wat langzamer lijkt te stijgen, is de situatie in de ziekenhuizen in Oostende nu drukker aan het worden.

Huidige toestand in AZ Damiaan

Er zijn momenteel 40 coronapositieve patiënten gehospitaliseerd in het ziekenhuis, waarvan 4 patiënten op de dienst intensieve zorgen. In de voorbije 24 uur werden 7 nieuwe COVID-19-patiënten gehospitaliseerd.

Sinds de registratie van de tweede golf vanaf 24 juli 2020 konden 39 coronapositieve patiënten reeds het ziekenhuis verlaten. 

Dit is de situatie van 1 november om 08.30 uur.

De laatste update die we vanuit het Serruys ziekenhuis kregen dateert van voor het weekend en toen waren er 20 coronapositieve patiënten gehospitaliseerd. Dat maakt dat nu al meer dan 60 mensen in de Oostendse ziekenhuizen liggen die besmet zijn met corona, 6 daarvan liggen op de dienst intensieve zorgen.

Heb jij nieuws voor ons?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in