Het aantal besmettingen in Oostende is de afgelopen week sterk gestegen, gelijklopend met de nationale trend. Eén op drie coronabesmettingen vond plaats bij Oostendenaars jonger dan 20. Twee scholen moesten tijdelijk sluiten. De woonzorgcentra blijven gelukkig wel gespaard, dankzij de vaccinaties.

De afgelopen week werden er in Oostende 187 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Dat is een stijging van 122%, het aantal besmettingen is dus meer dan verdubbeld in vergelijking met vorige week. Relatief waren er in Oostende ongeveer 261 besmettingen per 100.000 inwoners. Ongeveer 14% van die nieuwe besmettingen vond plaats bij 65-plussers (25). In de weekcijfers valt vooral het grote aandeel aan besmette kinderen en jongeren op. Ongeveer 1 op 3 positieve testen (64 personen) werd afgelegd door Oostendenaars jonger dan 20.

Ook de positiviteitsratio is opnieuw gestegen: afgelopen week werden in het testcentrum 1.089 coronatesten afgelegd, waarvan 128 (ofwel 11,7%) een positief testresultaat opleverden. Net als in de rest van het land zijn de stijgende cijfers ook in Oostende zorgwekkend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in