Sinds een tweetal weken is het aantal besmettingen met het coronavirus in Oostende verder aan het stijgen. Twee weken geleden zaten we nog met een gemiddelde van minder dan 100 besmettingen op 14 dagen, vandaag is dat al opgelopen tot 318. Het aantal besmettingen in Oostende is dus verdrievoudigd in 14 dagen tijd.

De uitbraak in BZIO, Monica en Lacourt hebben ervoor gezorgd dat er veel meer getest wordt in Oostende. Door het toenemend aantal testen dat wordt uitgevoerd is het ook logisch dat er meer besmettingen worden geconstateerd.

30 coronapatiënten in AZ Damiaan

Ook in het AZ Damiaan blijft het nog druk maar blijven we onder de piek van de eerste golf, voorlopig toch. We zien in de laatste weken ook een stijging van het aantal patiënten in het ziekenhuis.

Situatie Covid 19 In Az Damiaan 20210129 Converted

Oostende in de top 10 van het aantal coronabesmettingen

Met de cijfers van de laatste weken halen we helaas de zevende plaats als je kijkt naar het totale aantal besmettingen in de laatste 14 dagen. We hopen dat we snel van deze plaats kunnen verdwijnen.

1 REACTIE

  1. Mijn vader is gestorven aan covid in wzc lacourt op 26 januari ,toen waren er 5 overlijdens ,sterven er dan geen mensen meer aan covid, of houdt m’n dit getal achter ? goede communicatie met de bevolking is alles, Of heeft het schepencollege schrik om de waarheid te zeggen ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in