Wekelijks geven Stad Oostende en de Eerstelijnszone een update over de coronacijfers. Het aantal besmettingen in Oostende is de afgelopen week stabiel gebleven, na de stevige daling vorige week. Ook de positiviteitsratio is gedaald. In de woonzorgcentra kwam er geen enkele nieuwe besmetting bij en in de ziekenhuizen daalde het aantal coronapatiënten.

Het vaccinatiecentrum in Kursaal is klaar om volgende week de eerste groep 65-plussers uit de brede bevolking te vaccineren. Het vaccinatiecentrum roept iedereen op om de uitnodiging voor vaccinatie af te wachten: mensen kunnen zich niet zelf opgeven voor de reservelijst.

De afgelopen week werden er in Oostende 67 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. De situatie blijft dus stabiel, na de stevige daling vorige week. Relatief waren er in Oostende ongeveer 93,5 besmettingen per 100.000 inwoners. Ongeveer 27% van die nieuwe besmettingen vond plaats bij 65-plussers (18).

Ook de positiviteitsratio gaat de goede kant uit: afgelopen week werden in het testcentrum 538 coronatesten afgelegd, waarvan 46 (ofwel 8,5%) een positief testresultaat opleverden. Afgelopen zondag waren alle afgelegde testen negatief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in