Het is nu al voor de zoveelste dag op rij dat we helaas moeten melden dat het aantal besmettingen met het coronavirus, in Oostende, blijft stijgen. In vergelijking met de rest van België doen we het nog steeds veel beter maar het aantal besmettingen blijft nu dag na dag sterk stijgen.

Met de nieuwste cijfers van Sciensano die vandaag werden vrijgegeven, zien we dat het aantal besmettingen in Oostende is gestegen tot 235. Dat zijn 23 gevallen meer dan gisteren toen het cijfer nog op 212 stond bovendien zijn ook de signalen vanuit de huisartsen, ziekenhuizen en het triagecentrum niet positief.

1 op 4 test positief in het Triagecentrum

Gisteren kwamen 93 mensen langs in het triagecentrum in Oostende, van die 93 mensen die werden getest bleek 1 op 4 positief. Dus enkel in het triagecentrum werden gisteren 23 nieuwe gevallen vastgesteld, daarnaast zijn er ook nog de testen die uitgevoerd worden in de ziekenhuizen, de woonzorgcentra, bij de dokter,….

We kunnen dus een verdere stijging van de cijfers verwachten in de komende dagen. Over de toestand in de ziekenhuizen hebben we voorlopig nog geen informatie ontvangen. Gisteren lagen er al 14 coronapatiënten in de Oostendse ziekenhuizen.

Veiligheidscel in Oostende komt samen

Nu het met het aantal besmettingen in Oostende de foute kant uitgaat, wordt vandaag verder besproken op gemeentelijk niveau welke extra maatregelen er genomen kunnen worden. De lokale veiligheidscel met onder meer de korpschef en de burgemeester bekijkt wat er extra moet gebeuren.

Heb jij onze app al?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in