In Vlaanderen stijgt het aantal besmettingen met het coronavirus verder, in Oostende blijven we voorlopig nog altijd onder de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners. Hoewel we met 14 besmettingen per 100.000 inwoners niet veraf zijn van die overschrijding.

Vandaag komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen en het lijkt een evidentie dat er opnieuw strengere maatregelen zullen worden ingevoerd. Als die maatregelen ook voor Oostende impact zullen hebben dat zullen we pas straks weten. Op dit ogenblik blijft het aantal besmettingen in Oostende nog onder controle de laatste cijfers van Sciensano spreken van 10 besmettingen in Oostende in de laatste 7 dagen.

Bekijk hier het rapport van Sciensano

Oostende voerde ondertussen al heel wat maatregelen in om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo is het dragen van een mondmasker in de bebouwde kom voortaan verplicht, vooral in het centrum van de stad wordt er streng toegezien op deze maatregel.

Het blijft belangrijk om alle voorzorgsmaatregelen blijven toe te passen, was regelmatig je handen, verlucht je huis en respecteer de sociale afstand van anderhalve meter. Zo verslaan we samen het virus en vermijden we ergere maatregelen want dat zal de manier zijn om de lokale economie te redden.

3 REACTIES

  1. Als het mondmasker verplicht is in gans de bebouwde kom dan moet er overal gecontroleerd worden.En niet “vooral in het centrum” !

  2. Zo en zo al erg dat er gecontroleerd moet worden…zeer triestig dat er nog altijd mensen zijn die dit of niet doen…of doen omdat ze moeten…en niet omdat ze uit respect en voorzorg voor de medemens dit uit zichzelf zouden doen 😥
    Hopelijk is de ver van mijn bed show niet plotseling aan hun bed of aan het bed van hun geliefden

  3. Het is Godgeklaagd dat de Belg altijd tot iets verplicht moet worden met stok achter de deur van gasboete.Het getuigd van weinig respekt voor al die mensen die zoveel moeite gedaan hebben om uit die1rste lockdown te geraken!!!!🤔🤔🤔

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in