De laatste weken was Oostende één van de steden waarin het aantal besmettingen relatief traag steeg. Dat is in de laatste 14 dagen helemaal veranderd, in de laatste 14 dagen werden in Oostende 212 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Ook het aantal patiënten in de ziekenhuizen in Oostende neemt toe.

Sciensano publiceerde vanmorgen opnieuw cijfers over Oostende, daarin zien we dat het aantal besmettingen in de laatste 14 dagen is opgelopen tot 212. Dat betekent dat we nu aan 296 besmettingen per 100.000 inwoners zitten en dat is al een groot stuk boven de alarmfase.

Update Az Damiaan COVID-19 op 18.10.2020.

Op zondag 18 oktober 2020 verbleven er om 8.30 uur 9 coronapositieve patiënten in het AZ Damiaan in Oostende waarvan 1 beademde patiënt op de dienst Intensieve zorgen. Ook in het Serruys ziekenhuis zijn al 5 patiënten opgenomen, dat is voorlopig nog altijd een stuk lager dan in de piekperiode van de eerste golf van het virus.

Hoeveel patiënten er in het ziekenhuis liggen die niet afkomstig zijn uit Oostende, maar die werden overgebracht uit het Brusselse en andere ziekenhuizen in België, dat is niet duidelijk.

Communiefeesten als grote verspreider?

Burgemeester Tommelein over de situatie in Oostende: “De stijging is de verwachte stijging. Opvallend is dat er veel gevallen van besmetting zich voordoen in families waar onlangs een communiefeest werd georganiseerd. Tommelein hamert er dan ook op dat we: ‘Zoveel mogelijk persoonlijke contacten vermijden dat is de belangrijkste boodschap en maatregel.” Let er op dat handhygiëne wordt verzorgd, en draag een mondmasker als er geen afstand kan worden gehouden.

Ondertussen werden al heel wat maatregelen genomen die ervoor moeten zorgen dat het aantal sociale contacten tot een strikt minimum herleid wordt.

Andere coronamaatregelen die in Oostende werden genomen:


3 REACTIES

  1. Warme oproep.
    Het zijn uitzonderingen waar in de liften van appartementsgebouwen een bericht werd aangebracht,
    Rekening te houden met Corona maatregelen. Mondmasker en afstand houden in de gemene delen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in