Elke dag publiceert Sciensano cijfers over het aantal besmettingen per stad, voor Oostende is dat nu al de vierde dag op rij dat de cijfers sterk blijven stijgen. Vandaag is er opnieuw een stijging met 25 % van het aantal mensen dat besmet is met corona ten opzichte van gisteren.

In de laatste 14 dagen werden er nu 96 mensen besmet met het coronavirus die in Oostende wonen. Dat cijfer blijft spectaculair stijgen gisteren waren er dat nog maar 77 dat is dus een stijging van 25 % op één dag. Burgemeester Tommelein is zich ervan bewust dat het cijfer nu ook in Oostende sterk aan het stijgen is. Bart Tommelein “De laatste dagen zijn er inderdaad zeer sterke stijingen qua besmettingen maar dit is zo in het ganse land”.f

De situatie in de ziekenhuizen in Oostende valt voorlopig nog mee, er zijn nog steeds 6 coronapatiënten opgenomen.

De burgmeester herhaalt: “We blijven hameren op het vermijden van te dichte contacten in familie- en kennissenkring, want daar is de grootste oorzaak van de besmettingen terug te vinden.”

Goed nieuws kwam er wel uit de basisschool in Stene, alle kinderen van het eerste leerjaar werden er getest en niemand was positief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in