Elke dag brengen we een update over het aantal patiënten die in Oostende gehospitaliseerd werden met een besmetting met het coronavirus. Gisteren waren dat er nog 19 vandaag is dat cijfer een stuk verder opgelopen nu liggen 22 mensen in het ziekenhuis.

Op de spoedafdeling van campus Henri Serruys in Oostende kwamen vandaag 19 personen die dachten besmet te zijn met het coronavirus. 13 personen van die personen werden getest op besmetting met het coronavirus. Van die dertien werden er acht patiënten opgenomen in het ziekenhuis van wie het dus nog niet zeker is als ze effectief besmet zijn. Vier patiënten liggen in het ziekenhuis Serruys waarvan de besmetting is bevestigd. Er ligt één patiënt op de dienst intensieve zorgen in het Serruysziekenhuis.

Aantal testen op dinsdag 25/3 door labo klinische biologie Az Damiaan: 40 waarvan 14 positief

Huidig aantal coronapositieve patiënten opgenomen op de corona-afdeling: 17
Huidig aantal coronapositieve patiënten opgenomen op intensieve zorgen: 3 waarvan 2 met ademhalingsondersteuning.
Totaal aantal overleden coronapositieve patiënten in Az Damiaan: 2
Totaal aantal ontslagen coronapositieve patiënten: 1

Vanmorgen overleed een tweede coronapositieve patiënt in Az Damiaan, een oudere persoon met een zware medische voorgeschiedenis.
Eén patiënt met coronagerelateerde klachten kon intussen het ziekenhuis verlaten.

We merken verder een gestage stijging van het totaal aantal gehospitaliseerde patiënten. Daartoe werd vandaag de tweede corona-afdeling opgeschaald van 11 naar 16 bedden.
Daarnaast hebben we momenteel een capaciteit van 29 posities voor intensieve zorgen waarvan we op 22 posities beademing kunnen voorzien.

Intussen bereiden we de organisatie voor van een derde corona-afdeling om in geval van noodzaak snel te kunnen opstarten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in