Voor het komende weekend wordt er zomers weer voorspeld, Stad Oostende verwacht dat er veel volk naar de stad zal afzakken en voert daarom opnieuw het aanmeldingssysteem voor het strand in. Er zal met het systeem gewerkt worden van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus.

Aanmelden voor het systeem kan via visitoostende.be/strand

Waarom wordt er met een aanmeldingssysteem gewerkt?

Oostende heeft een van de drukste stranden aan de Belgische kust. Op een topdag in de zomer komen soms meer dan 50.000 vakantiegangers naar Oostende. Vooral op de stranden dichtbij het stadscentrum kan het tijdens een zonnige dag heel erg druk worden. Er wonen ook meer dan 70.000 mensen in Oostende, je kan de stad dus echt niet vergelijken met andere kustgemeenten.

Je zal enkel op piekdagen moeten aanmelden op de drie drukste stranden. Dat zijn het Klein Strand, het Groeistrand en het Groot Strand (tot aan de Venetiaanse Gaanderijen). Die drukke dagen zullen ten laatste drie dagen op voorhand aangekondigd worden en worden bepaald op basis van de weersverwachtingen en bezoekersaantallen van de voorbije jaren.

Stad Oostende vindt het heel erg belangrijk dat iedereen op een veilige manier kan genieten van het strand. Jullie veiligheid is onze prioriteit. Op andere stranden van de stad zoals Oosteroever, Mariakerke of Raversijde is er, ook op verwachte piekdagen, geen aanmeldingssysteem en voldoende ruimte om gewoon langs te komen.

Wordt het gratis aanmeldingssysteem behouden ook na de zomer van 2020?

Het gratis aanmeldingssysteem is een tijdelijke en uitzonderlijke maatregel door de plotse opkomst van het coronavirus in ons land. We vragen op drukke dagen een klein beetje extra planning aan iedereen, net om ervoor te zorgen dat er toch een zomer met een echt vakantiegevoel kan zijn in Oostende.

Moet je betalen om je voor een plaats op het strand aan te melden?

Neen, zeker niet. Op geen enkel moment en voor geen enkel strand zal de aanmelding betalend zijn. Een plaatsje op het strand blijft dus gewoon gratis! Wel wordt het gebruik van een strandzeil sterk aangeraden, om op een natuurlijke manier te zorgen dat er een veilige afstand is tussen de verschillende strandgangers. Het zal mogelijk zijn om een strandzeil en/of -stoel te huren ter plaatse. Maar je kan zoals altijd ook gerust je eigen strandzeil en/of -stoelen meenemen. 

Ik heb een strandcabine. Heb ik nu wel nog toegang tot het strand?

Eigenaars en huurders van een strandcabine zullen altijd gegarandeerd toegang krijgen tot hun strandcabine. Er hoeft niet op voorhand aangemeld worden via het gratis aanmeldingssysteem, ook niet op de verwachte piekdagen. 

Wat met kinderen? Moeten die dan de hele tijd strikt achter zo’n strandzeil blijven?

Het is voor volwassenen al een hele uitdaging om de coronamaatregelen rond sociale afstand strikt op te volgen, dus dat is zeker zo voor kinderen. Maar voor ieders veiligheid is het toch belangrijk dat ook de jongste strandgasten de nodige afstand proberen te bewaren. De strandzeilen helpen daarbij, zo heeft elk gezin zijn eigen plekje op het strand. Maar uiteraard zijn bezoekers van het strand niet verplicht om daar de hele dag te blijven zitten. Pootje baden, zandkastelen bouwen, met een opblaasbootje de zee in… zijn uiteraard geen probleem zolang de afstand met andere strandgangers bewaard blijft. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in