De politie van Oostende neemt vandaag extra maatregelen in de strijd tegen toeristen en tweedeverblijvers die zich niet aan de richtlijnen houden. Vanaf vandaag zijn er vaste patrouilles opgezet, de tijd van waarschuwen is voorbij zegt de politie van Oostende.

Gisteren werd in Oostende een groep van 36 mensen betrapt die deel uitmaakten van een groep en zich niets van de maatregelen aantrokken. Iedereen die daar aanwezig was kreeg een pv mee van de politie van Oostende.

Politie Oostende treedt strenger op

Iedereen die Oostende binnen wil rijden wordt gevraagd wat ze komen doen, heb je geen goede reden dan wordt je teruggestuurd en krijg je een pv. De boetes voor het niet respecteren van de maatregelen kunnen hoog oplopen, dat maximaal 4.000 euro bedragen.

Omwille van de CORONA maatregelen is het verboden om zich op de openbare weg en in openbare plaatsen te bevinden behalve in geval van noodzakelijkheid en omwille van dringende redenen zoals:

  • Woon-werkverkeer
  • Absoluut noodzakelijke verplaatsingen (doktersbezoek, aankopen van etenswaren, verplaatsingen naar de post, bank, apotheker, tankstation of bijstand aan hulpbehoevenden)
  • Fysieke activiteiten in openlucht, mits inachtneming van social distancing maatregelen.

Hoe jammer het ook is, maar in deze tijden zijn gelegenheidsbezoekjes, daguitstapjes, … absoluut verboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in