Vorige week en afgelopen weekend werden alle bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum De Boarebreker getest op het coronavirus. Deze testen leidden tot een aantal bijkomende positieve resultaten. Stad Oostende blijft alert en neemt alle nodige maatregelen om een verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden

Sinds het uitbreken van de coronacrisis, testten in WZC De Boarebreker in totaal 17 bewoners positief. Twee bewoners worden op dit moment verzorgd in het ziekenhuis, de andere mensen die positief testten worden in de speciaal ingerichte en afgezonderde covid-afdeling verzorgd. Op 16 mei was er in WZC De Boarebreker helaas ook een eerste overlijden van een bewoner te betreuren.

In de Boarebreker testten ook al 17 medewerkers positief. Een aantal van die positieve testen zijn vastgesteld bij de bijkomende testen die op vrijdag 15 mei werden afgenomen: zeven extra positieve resultaten om precies te zijn. Het vergt wat extra flexibiliteit van de medewerkers van de woonzorgcentra van Stad Oostende, maar de werkplanning en de aanwezigheid van voldoende zorgkundigen is gegarandeerd.

In WZC A. Lacourt werden sinds de start van de crisis vier mensen positief getest waarvan één patiënt wordt verzorgd in het ziekenhuis. Geen enkele medewerker testte er positief.

Voorzorgsmaatregelen

Sinds de uitbraak heeft Stad Oostende in haar woonzorgcentra de situatie zo goed mogelijk gemonitord, dit steeds in overleg met de coördinerend-raadgevend arts (CRA).  Zowel bij bewoners als bij personeel werden de nodige tests uitgevoerd. Daarbovenop werd ook een hele reeks maatregelen genomen zoals bijvoorbeeld kamerisolatie, extra beschermingsmaterialen en de opening van een aparte covid-afdeling.

In De Boarebreker is tot 3 juni helaas geen bezoek mogelijk, dit met het oog op de veiligheid van de bewoners. Skypen kan uiteraard wel nog. De bewoners van A. Lacourt kunnen sinds maandag wel bewoners ontvangen, op afspraak en met een aantal voorzorgsmaatregelen. Stad Oostende stelt alles in het werk om voor alle bewoners van de woonzorgcentra de juiste zorg en een aangename omgeving te voorzien.

2 REACTIES

  1. Ben mij ervan bewust dat de medewerkers enorm hun best doen voor de bewoners maar dat neemt niet weg dat men geen creatieve oplossing had kunnen uitwerken zodat we toch onze moeder of vader of …. konden zien, al was het maar van achter een glazen wand. Je kan de mensen niet blijvend gescheiden houden. Wees creatief voor de bewoners die niet besmet zijn en hun familie ! De scheiding heeft lang genoeg geduurd !!!

  2. Inderdaad , de scheiding heeft lang geduurd maar we moeten toch heel alert blijven , geziet hoe snel het verspreid al is de lockdown rusthuizen op tijd gestart toch veel positief en soms met een triestige afloop , helaas.
    Ik zit in de zorg en ook m’n vader in rusthuis en heb het ook heel moeilijk de scheiding , maar ik besef al te goed de risico’s en het gemis van familie bij de bewoners ( buiten staander altijd gemakkelijk te zeggen , wees zelf ook creatief en help denken naar oplossingen !)
    Hoe de moed erin , niet op geven

    Mvg
    Verpleegkundige

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in