De cijfers die Sciensano per dag publiceert blijven sterk oplopen. Ook in Oostende is dit het geval, dagelijks komen er meer dan 20 nieuwe gevallen bij. Daarmee zijn er nu 300 besmettingen vastgesteld in de laatste 14 dagen. Ook het aantal opgenomen coronapatiënten blijft stijgen we zitten nu reeds aan 17 patiënten die in het ziekenhuis verblijven.

Uit de meest recente cijfers die bij Sciensano beschikbaar zijn blijkt dat er 300 besmettingen met het coronavirus werden vastgesteld in de laatste 14 dagen. Een groot aantal van die besmettingen is terug te leiden tot de communiefeesten die onlangs in Oostende werden georganiseerd.

In het triagecentrum worden dagelijks bijna 30 besmettingen vastgesteld, eerder deze week werd een nieuw record gevestigd met 40 ontdekte besmettingen met het coronavirus op één dag. In Oostende werden strikte maatregelen genomen om het aantal besmettingen zoveel mogelijk tegen te gaan, alle evenementen werden geannuleerd.

Update ziekenhuizen in Oostende

In het AZ Damiaan in Oostende liggen momenteel 12 coronapatiënten, drie van die patiënten liggen op intensieve zorg. Vorige week lagen er nog maar 4 patiënten in het ziekenhuis. Het aantal opnames stijgt dus snel, al weten we niet hoeveel patiënten uit andere ziekenhuizen zijn overgebracht naar het AZ Damiaan.

In het Serruys ziekenhuis liggen er 5 patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Dat maakt dus een totaal van 17 gehospitaliseerde patiënten die besmet zijn met het virus.

Meer nieuws uit Oostende:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in