Het AZ Damiaan liet vanmorgen weten dat er in het ziekenhuis helaas 2 overlijdens te betreuren vallen in de laatste 24 uur en dit ten gevolge van een besmetting met het coronavirus. Er werden gisteren ook 6 nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen in het AZ Damiaan.

Het aantal besmettingen blijft in Oostende toenemen, we naderen de kaap van de 500 besmettingen in Oostende. Sciensano maakt vandaag bekend dat er in Oostende in de laatste 14 dagen 483 besmettingen werden vastgesteld. Het cijfer blijft iedere dag stijgen en dit ondanks de reeds getroffen maatregelen.

Situatie in AZ Damiaan

Er zijn momenteel 22 coronapositieve patiënten gehospitaliseerd in het AZ Damiaan in Oostende, waarvan 4 patiënten op de dienst Intensieve zorgen verblijven. In de voorbije 24 uren werden 6 nieuwe COVID-19-patiënten gehospitaliseerd.

Sinds de registratie van de tweede golf vanaf 24 juli 2020 konden 31 coronapositieve patiënten reeds het AZ Damiaan in Oostende verlaten. Helaas betreuren we ook 2 coronagerelateerde overlijdens waarbij onze gedachten gaan naar de naasten van de overledenen en onze medewerkers, die dit verlies dragen. 

Woonzorgcentra in de gevarenzone

Ook in verschillende woonzorgcentra, die in privaat beheer zijn, werden verschillende besmettingen vastgesteld. De woonzorgcentra die in het beheer van Stad Oostende zijn blijven momenteel nog gespaard. Bij elk woonzorgcentrum waar er een besmetting werd vastgesteld wordt een procedure gevolgd om het aantal besmettingen te beperken.

Het leven in Oostende valt stil

Nu we vanaf vrijdag niet langer mogen sporten en alle evenementen werden geannuleerd zal het sociaal leven in de komende weken stilvallen. De winkeliers in het centrum van Oostende klagen dat er nog maar weinig mensen rondlopen sinds de nieuwe maatregelen van kracht zijn.

Meer nieuws uit Oostende:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in