Elke morgen brengt Sciensano een update van de cijfers per gemeente. Daaruit blijkt dat het aantal gevallen met corona in Oostende is gestegen tot 13. Dat brengt ons dicht bij de alarmdrempel van 20 gevallen per 100.000 inwoners, indien die drempel wordt overschreden zouden er extra maatregelen genomen kunnen worden.

Overal in Vlaanderen blijft het aantal gevallen van besmetting met het coronavirus stijgen, dat is ook in Oostende het geval. Gisteren waren er nog maar 10 gevallen tijdens de laatste zeven dagen. Vandaag zijn dat er al 13, dat betekent dus 3 nieuwe gevallen die zijn gedetecteerd . Hiermee stijgt het aantal besmettingen naar 18 per 100.000 inwoners.

Burgemeester Tommelein is voorlopig tevreden over het opvolgen van de maatregel op de mondmaskerplicht in de bebouwde kom in Oostende. Voor komend weekend wordt er zomers weer voorspeld en er wordt dan ook veel volk aan de kust verwacht. Dit zal een echte test worden voor het respecteren van de maatregelen.

1 REACTIE

  1. Volledig akkoord dat er een mondmaskerplicht is.Maar dan wel op logische plaatsen waar veel volk komt.In “gans de bebouwde kom” is dat niet.Ik kan in mijn wijk een uur rondlopen zonder iemand te kruisen.Nu is er veel controle in het centrum.Van zodra je Petit Paris passeert loopt de helft al zonder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in