Vorige week werd de basisschool Hendrik Conscience in de Stuiverstraat in Oostende gesloten nadat er een uitbraak van corona was vastgesteld onder leerlingen en ook leerkrachten. Alle leerlingen, niet de kleuters, en leerkrachten werden ondertussen getest daaruit blijkt dat 10 % besmet is geraakt met het virus.

Vorig week werd er beslist om de school te sluiten nadat corona vastgesteld werd bij een zorgleerkracht. De zorgleerkracht had contact met meerdere kleuterklassen en ook leerlingen uit het basisonderwijs bleken besmet geraakt te zijn. Ondertussen werden alle leerlingen (160) en 33 personeelsleden getest daaruit blijkt dus dat 10 % positief heeft getest op het virus.

Naast de zorgjuf blijkt dat er ook nog vier andere leerkrachten besmet zijn met het virus en een twintigtal leerlingen. De leerkrachten waren zelf verrast door het resultaat want ze vertoonden geen enkel symptoom.

De school gaat nu vrijdag terug open voor alle leerlingen die negatief hebben getest, de leerkrachten die positief hebben getest zullen van thuis uit les geven. Er zal altijd iemand aanwezig zijn in het lokaal om toezicht te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in