Bredene zal meewerken aan de tijdelijke opvang van vluchtelingen dat zal gebeuren in vakantiecentrum De Horizon. De maximumcapaciteit is voorzien op 300 mensen, geleidelijk aan zal die worden ingevuld. De eerste vluchtelingen worden volgende week verwacht.

Er is momenteel opnieuw een groot tekort aan opvangplaatsen voor vluchtelingen en Bredene kreeg de vraag als ze bereid waren om mee te werken aan een oplossing. Maggie De Block stelde de vraag aan de burgemeester van Bredene en die ging akkoord. In 2015 deed Bredene ook al crisisopvang voor vluchtelingen.

De crisisopvang sluit opnieuw op 10 februari 2020. De burgemeester verwelkomt de asielzoekers. In Het Laatste Nieuws zegt hij: “Wij moeten onze maatschappelijke rol spelen en ervoor zorgen dat die mensen niet in de kou komen te staan.

Hoeveel asielzoekers volgende week al naar Bredene komen is nog niet duidelijk.

Al meer dan 2.500 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

3 REACTIES

 1. Te verwachten als er elke maand opnieuw 2.600 bijkomende migranten welkom zijn.

  Gisteren werd de Belgische begroting in lopende zaken bij voorlopige twaalfden goedgekeurd:

  86 miljoen EUR extra voor asielopvang.

  Intussen staat heel de cultuursector op straat voor 6 mio EUR projectsubsidies: een “kil en hardvochtig beleid”.

  Eens in de eigen hartstochtelijke boezem kijken, misschien.

  Binnen een paar maanden is Oostende wellicht aan de beurt.

  De inventaris van stadsgebouwen werd net nog gemaakt.

  Elk redelijk mens moet toch zien dat dit nog weinig met oorlogsvluchtelingen te maken heeft. Je bewijst er de meeste van die mensen op termijn trouwens geen dienst mee.

 2. De vorige keer dat Bredene crisisopvang deed, gaf dit geen (!) problemen. Ook het eertijdse (langdurige) opvangcentrum Fabiola in het voormalig militair hospitaal heeft nooit problemen gegeven. Er is geen reden waarom dit nu ànders zou zijn. Het handelt daarenboven om een opvang van amper enkele maanden. 250 mensen op een inwoneraantal van +18.000 (in de zomer herbergt Bredene overigens allicht een véélvoud van die 18.000)
  De énige problemen die eventueel zouden mogen verwacht worden, zullen allicht komen van de desinformatie en fake news verspreidende en op provocatie en relletjes beluste extremisten…!
  Ik heb op de sociale media al oproepen gelezen vanuit een bepaalde extreemrechtse Vlaamsnationalistische hoek om “te wachten tot het daar goed vol zit en dan in brand steken… laat ze maar goed branden in de hell…” (sic!)
  Burgemeester Vandenberghe lijkt mij een man te zijn met verstand én een hart voor àl z’n inwoners en bewoners; ik hoop dat de Bredenaars zich niet zullen laten afdreigen/intimideren door op tweedracht en ongegronde angst aansturende haatstokers, en opnieuw pàl zullen staan achter de man die ze tot hun burgervader hebben verkozen!

  • Zeg franky ben je vergeten dat het militair hospitaal , dat hemaal gerenoveerd was, na de doortocht van die gasten voledigd vernield en afgebroken was . Dat hier in breeene vorige keer bijna dagelijks miserie was in de lidl , dat er meisjes zijn lastiggevallen , dar wordt met geen woord over gerept in het nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in