Vrijdagavond eindigde een achtervolging die startte tussen Oostende en Bredene in een crash. In de wagen zaten vier jongeren die er onmiddellijk na de crash vandoor gingen enige tijd later kon één van de passagiers gevat worden. De bestuurder had geen rijbewijs, de nummerplaten waren gestolen, en de auto was niet ingeschreven en verzekerd…

Het was een patrouille van de politie die een auto opmerkte waarvan één van de nummerplaten los hing. Dat voorval deed zich voor op de Koninklijke Baan net op de grens van Oostende en Bredene. De bestuurder moest naar de kant van de politie maar koos ervoor om te vluchten. Daarop duwde de vluchtende bestuurder het gaspedaal diep in.

De jongeman negeerde meerdere rode lichten in de hoop de politie van zich af te kunnen schudden. Toen de bestuurder besliste om een zijweg in te slaan ging het fout, hij ramde een paaltje en verloor de controle over zijn wagen. Het voertuig kwam tussen de bomen terecht zodra de auto stilstond vluchtten de jongeren weg uit de wagen. De politie van Bredene/De Haan zette de achtervolging in. Hierop kon één van de jongeren worden opgepakt.

De opgepakte man is 19 en komt uit Bredene, hij was als passagier in het voertuig en daardoor konden ze hem niets ten laste leggen. Door onderzoek van de politie kwamen ze uit bij een 18-jarige Oostendenaar die had de nummerplaten van een wagen uit Oostende gestolen.

Talloze inbreuken

De reden waarom de bestuurder op de vlucht sloeg is duidelijk, de nummerplaten van de wagen waren eerder in Oostende gestolen. De Opel Astra was niet verzekerd en zelfs niet ingeschreven. De 18-jarige Oostendenaar heeft zelfs niet eens een rijbewijs doordat de man eerst gevlucht is en zijn identiteit pas later kon worden vastgesteld kon hij niet meer worden gecontroleerd op drugs of alcohol.

De jongeman zal zich aan een resem boetes mogen verwachten:

  • rijden zonder rijbewijs
  • rijden door het rood licht
  • negeren van een bevel van de politie
  • veroorzaken van een ongeval
  • rijden met een voertuig dat niet verzekerd is
  • rijden met een voertuig dat niet gekeurd is
  • diefstal van nummerplaten.

Het was uiteindelijke Depannage SOS die de auto uit de gracht mocht gaan halen.

Al meer dan 3.200 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in