Burgemeester Bart Tommelein heeft op advies van de brandweer beslist dat een pand in de Voorhavenlaan niet langer als publieke ruimte mag worden gebruikt. “De veiligheid van de bezoekers was in gedrang” aldus Bart Tommelein.

Tommelein (Open VLD) maakte vandaag bekend dat een pand in de Voorhavenlaan dat als gebedshuis wordt gebruikt niet langer als publieke ruimte mag worden gebruikt.

Op advies van de brandweer, heeft burgemeester Bart Tommelein beslist dat de benedenverdieping van een pand in de Voorhavenlaan niet langer gebruikt mag worden als publieke ruimte. In het pand werden erediensten georganiseerd, maar het gebouw is daar niet geschikt voor.

De ruimten die gebruikt werden voor het houden van erediensten beschikken niet over een tweede vluchtweg en hebben geen brandwerende wanden en deuren. Er werd verwarmd met mobiele verwarmingstoestellen die op gas werken. In de gebedsruimten zijn bovendien geen veiligheidsverlichtingsarmaturen, geen pictogrammen, geen brandblustoestellen en geen rookmelders aanwezig.

“De veiligheid van de bezoekers was in gedrang. Daarom mag het gelijkvloers niet langer gebruikt worden als publieke ruimte” aldus burgemeester Bart Tommelein.

Al meer dan 3.300 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in