Vanmiddag iets over 14.40 uur ontstond er een gaslek op de werf van Sky Towers ter hoogte van het station in Oostende. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en de omgeving werd afgezet voor alle publiek. Iedereen wordt verzocht de plaats te verlaten.

Wat de oorzaak exact is dat is momenteel nog niet duidelijk maar waarschijnlijk is een gasleiding geraakt bij de werken op de werf waar Sky Towers wordt gebouwd. Politie en brandweer zijn massaal ter plaatse en evacueren de omgeving.

Even voor 15.00 uur werd dan het rampenplan afgekondigd. Een rampenplan is een door overheid of organisatie beschreven methodiek die gehanteerd moet worden bij het optreden van een ramp. Een rampenbestrijdingsplan is een plan op detailniveau dat zich richt op een specifieke ramp, zoals een rampenbestrijdingsplan Hoogwater of rampenbestrijdingsplan LPG-stations.

Bussen mogen niet passeren en treinen mogen momenteel ook niet vertrekken uit het station. Het treinverkeer tussen Oostende en Brugge is momenteel onderbroken. Dit zou afhankelijk van hoe lang het duurt, problemen kunnen geven voor de avondspits.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, korte broek en buiten
(foto: Stefan Degezelle)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in