Vanmiddag werd er een chemisch lek vastgesteld in het bedrijf Renasci Oostende in de Marie Curielaan 10. Er werd een alert uitgestuurd naar alle bewoners van Oostende. Rond 14.30 uur is een ernstig zwavellek ontstaan. Een aantal medewerkers kregen ademhalingsproblemen. De buurt blijft voorlopig hermetisch afgesloten.

Hoe het lek is ontstaan isHet is belangrijk dat je ramen en deuren dicht houdt zeker als je in de omgeving van het bedrijf woont. Er wordt ook aangeraden om niet in de buurt van het bedrijf te komen.

De oorzaak ligt bij een menselijke handeling. Er is 150 liter thermische olie ontsnapt aan 170 graden op oppervlakte van ongeveer 50 m2 bij installatie van een onderdeel. De damp veroorzaakt irritatie aan de ogen en is giftig.

De dampen waaiden weg richting Bredene door de harde wind. Het nodige wordt gedaan met betrekking tot het verkeer, de bevolking werd ondertussen ook gewaarschuwd onder andere via Be.alert

De brandweer zal het lek nu bedekken met zand en dan veilig afvoeren.
Buremeester Tommelein laat weten dat het ergste nu voorbij zou zijn. Mensen worden wel nog aangeraden binnen te blijven en deuren en ramen dicht te houden.

Er is geen onmiddellijk gevaar meer, geen gewonden, wel enkele werknemers belendend bedrijf oogirritatie maar zij werden reeds verzorgd (oogspoeling) en moeten niet naar ziekenhuis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in