Vannacht werd de brandweer van Oostende opgeroepen voor een brand in het Europacentrum in Oostende. Er was een felle rookontwikkeling ontstaan in het gebouw die door de lucthkokers verspreid werd tot op de vijfde verdieping. De brandweer van Oostende riep ook versterking op uit omliggende steden om de brand te bestrijden.

Er trokken tal van brandweermannen en wagens naar het grootste gebouw van Oostende. Toen de brandweer ter plaatse kwam was er grote rooktontwikkeling op de vijfde verdieping. De brandweer had een tijd nodig om de brand zelf op te sporen, er werd gestart met de evacuatie van de bewoners.

Het gemeentelijk rampenplan werd even ingeschakeld en ook burgemeester Tommelein kwam ter plaatse. Even na het afkondigen van het rampenplan werd de brandhaard gevonden in de kelder van het gebouw. Hierdoor was het niet nodig om de bewoners om naar een andere locatie over te brengen.

De brand was ontstaan in de kelder van het gebouw en via de luchtkokers werd de rook tot op de vijfde verdieping verspreid. De brand werd uiteindelijk vrij snel geblust en het gebouw werd geventileerd. Een uur na de aankomst van de brandweer konden de bewoners terug naar hun appartement.

De oorzaak van de brand is onbekend en een branddeskundige zal moeten achterhalen hoe de brand is ontstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in