Zware brand in de Honoré Borgerstraat

Vanmorgen brak een zware brand uit in een appartement in de Honoré Borgerstraat.   Bij die brand raakte ook een geparkeerde wagen beschadigd. De oorzaak van de brand is voorlopig nog niet bekend.   De brand in ontstaan in de living van het appartement.

Een appartement op de bovenste verdieping brandde helemaal uit, de schade is dan ook bijzonder groot.   Gelukkig waren er weinig bewoners aanwezig in het gebouw op het moment dat de brand uitbrak.

In het gebouw zijn acht appartementen aanwezig alle appartementen zijn tijdelijk onbewoonbaar.   De bewoners krijgen tijdelijk onderdak in Royal Astrid.   Burgemeester Vande Lanotte kwam ter plekke.

Gelukkig was de brandweer bijzonder snel ter plaatse om de brand te blussen, het ziet ernaar uit dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Eén meisje dat ongeveer een jaar of 10 moet zijn, werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, het ziet er ook naar uit de alle bewoners van het appartement hun woning voorlopig zullen moeten verlaten.

Het nablussen zal in elk geval nog een hele tijd in beslag nemen.   De rookontwikkeling was overal in Oostende duidelijk merkbaar.

Na de brand werd pas duidelijk hoe fel het vuur geweest moet zijn, in geen tijd werd het appartement compleet verwoest.   Het is afwachten hoeveel schade er aan de andere appartementen in het gebouw is. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in