Het was rond 01.30 uur dat de buurt rond de Eurphrosina Beernaertstraat opgeschrikt werd door een ferme knal. Daarop volgende een intense brand die zowel een appartement als verschillende wagens zwaar heeft beschadigd. Het parket gaat uit van brandstichting.

Vannacht iets na 01.30 uur brak er een hevige brand uit in de Euphrosina Beernaertstraat, in het stuk tussen de Torhoutsesteenweg en de Warschaustraat, in Oostende. Buurtbewoners laten weten dat brand aangestoken zou zijn, er stonden twee toiletten (Dixi’s) in de straat en die werden in brand gestoken.

Daarna is de brand overgeslagen naar het appartement dat zich op het gelijkvloers bevindt en heeft het zich zo verder verspreid naar de wagens die in de straat geparkeerd stonden. Dat de brand intens was is te zien in de video, er zijn verschillende knallen te horen.

Zowel het appartement en verschillende wagens liepen zware schade op. De brandweer van Oostende kwam met verschillende wagens ter plaatse en ook de politie was in grote getale aanwezig in de straat. Het blussen van de brand heeft een hele tijd in beslag genomen, uiteindelijk kreeg de brandweer de brand onder controle.

Vanmorgen werd de ravage van de brand pas helemaal duidelijk.

Het parket gaat uit van brandstichting er stonden twee verplaatsbare toiletten in de straat en die werden in brand gestoken, van de daders is er voorlopig nog geen spoor. De bewoners van het appartement bleven gelukkig ongedeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in